+31(0)402445600 ka@keizersadvocaten.nl

Heeft u als aanbieder van cryptodiensten advies nodig over de registratieplicht bij De Nederlandsche Bank (DNB)? Neem dan contact op met advocaat mr. P.A. Bonaparte. Bel, sms of WhatsApp naar 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via het algemene e-mailadres ka@keizersadvocaten.nl en het vaste telefoonnummer van kantoor 040 24 45 600. In dit artikel staat de registratieplicht voor de aanbieder van cryptodiensten centraal.


De registratieplicht bij de handel in cryptocurrency

De aanbieder van cryptodiensten houden zich bezig met (i) het omwisselen van fiat valuta (giraal geld) naar cryptocurrency en vice versa, (ii) exploiteren van een platform waarop de handel in cryptocurrency kan plaatsvinden en (iii) het aanbieden van een bewaarportemonnee voor het opslaan van de door klanten aangekochte cryptocurrency. Op basis van artikel 23b Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) hebben aanbieders van cryptodiensten de plicht om zich bij de DNB te registreren als zij cryptodiensten in Nederland aanbieden. Dit wordt de registratieplicht genoemd.


De register van aanbieders van cryptodiensten

De registratieplicht is van toepassing op aanbieders van cryptodiensten zoals het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta. Dit betekent dat Bitcoin Meester geld zoals euro’s en dollars kan wisselen voor cryptocurrency (ex artikel 23b Wwft). De DNB houdt een register bij waarop de aanbieders van cryptodiensten die in of vanuit Nederland actief zijn staan ingeschreven. De DNB houdt dan vervolgens toezicht op de naleving van de Wwft door de geregistreerde aanbieders van cryptodiensten.


Meer informatie nodig over de registratieplicht?

Heeft u als aanbieder van cryptodiensten advies nodig over de registratieplicht bij De Nederlandsche Bank (DNB)? Neem dan contact op met advocaat mr. P.A. Bonaparte. Bel, sms of WhatsApp naar 06 15 43 85 06 of e-mail naar p.bonaparte@keizersadvocaten.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via het algemene e-mailadres ka@keizersadvocaten.nl en het vaste telefoonnummer van kantoor 040 24 45 600.