Veel van onze klanten doen zaken in het buitenland. Daarom is FALCQ lid van Warwick Legal Network, een internationaal netwerk van zelfstandige advocatenkantoren. In deze blog licht ik graag toe waarom we bij WLN zijn aangesloten en welke voordelen dat ons én u kan bieden.

Zaken doen over de grens

Wij werken hoofdzakelijk voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Veel van onze opdrachtgevers doen zaken in het buitenland en sluiten dus regelmatig contracten met buitenlandse afnemers en toeleveranciers. We krijgen dan ook nogal eens de vraag of we hen ook daarbij kunnen ondersteunen. Gelukkig beschikken we hiervoor over een groot netwerk van bevriende buitenlandse kantoren. Daardoor kunnen we snel schakelen met collega's ter plaatse die kennis van zaken hebben én begrijpen hoe wij en onze opdrachtgevers gewend zijn te werken.</

Warwick Legal Network

Warwick Legal Network is een samenwerkingsverband dat in 2001 werd opgericht door kantoren uit Nederland, België, Duitsland en Spanje. Ik had het geluk om er vanaf het begin bij te zijn en het netwerk te mogen helpen uitbouwen. Inmiddels telt het meer dan 40 advocatenkantoren met vestigingen in 30 landen. In de negen jaar dat ik lid was van het bestuur, waarvan zes jaar als voorzitter, heb ik veel kantoren bezocht om te beoordelen of ze voldoen aan onze kwaliteitscriteria én of ze bij onze manier van werken passen. Die manier van werken kenmerkt zich door een goede persoonlijke band met de cliënt, oplossingsgerichtheid en snelheid van handelen.

Persoonlijk contact

De leden van WLN komen twee keer per jaar bij elkaar. In deze halfjaarlijkse bijeenkomsten (telkens in een ander land) worden natuurlijk vaktechnische zaken besproken, maar nog belangrijker is het onderhouden van bestaande contacten en het ontmoeten van nieuwe collega's. De ervaring leert dat dit de service aan cliënten ten goede komt; het werkt gewoon beter en sneller als je de buitenlandse collega kent.

Snelheid en service

Een van de stelregels in het netwerk is dat op elke vraag van een collega-kantoor binnen 24 uur gereageerd wordt. Ook is het goed gebruik dat niet meteen de 'teller' gaat lopen als een collega belt met een vraag. Op die manier heeft u via ons ook toegang tot uitstekende juridische adviseurs in het buitenland. Aarzel dus niet om ook daarvoor contact met ons op te nemen.